De voordelen van Kunststof

Kunststof kent vele voordelen ten opzichte van traditionele houten elementen. We hebben de 8 belangrijkste voordelen voor u op een rijte gezet.

1. Kunststof is duurzaam
Kunststof kozijnen gaan naar verwachting langer dan 50 jaar mee.

2. Kunststof is onderhoudsarm
Kunststof hoeft niet geschilderd te worden, dit scheelt aanzienlijk in het onderhoudsbudget en ontziet het milieu.

3. Kunststof is beter isolerend
Ze zijn goed bestand tegen het weer, warmte en vocht hebben geen invloed op het materiaal. De profielen bevatten meerdere kamers, hierdoor is het kozijn warmte- en geluids-isolerend (dit scheelt in de stookkosten). De zogenoemde voorkamer zorgt voor een optimale ontwatering.

4. Kunststof is inbraakwerend
Het kunststof is zeer sterk, bij eventuele poging tot inbraak versplintert het materiaal niet en door toepassing van goedgekeurd hang en sluitwerk voldoet het kozijn aan de inbraakwerende eisen conform SKG weerstandklasse 2.

5. Kunststof is brandveiliger
Kunststof kozijnen zijn moeilijk ontvlambaar.

6. Kunstof is er in vele kleuren
De kozijnen zijn leverbaar in vele kleuren. Meestal wordt het basiskozijn in wit of gebroken wit uitgevoerd, waarbij de draaidelen in groen, bordeaux of bijvoorbeeld donkerblauw wordt uitgevoerd.

7. Kunststof is ook geschikt voor oudere woningen en monumenten
Een nadeel zou kunnen zijn dat een kunststof kozijn bij wat oudere woningen afbreuk zou kunnen doen aan de uitstraling. Er zijn echter enorm veel typen kozijnen te verkrijgen in kunststof en er zijn tegenwoordig kunststof kozijnen die eruit zien als houten kozijnen, inclusief houtnerf.

8. Kunstof is op termijn goedkoper
De prijs is natuurlijk over het algemeen hoger dan bij houten kozijnen. De vraag is echter of dat ook op de langere termijn zo is. Houten kozijnen moet je elke twee jaar schilderen en dan nog leven ze minder lang door weersinvloeden en natuurlijke slijtage van het hout. Kunststof kozijnen leven echt langer en je hoeft ze alleen maar schoon te maken met een doekje. Ze blijven er ook goed uitzien zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen. Uiteindelijk is goedkoop in dit geval waarschijnlijk duurkoop en de aankoopprijs is zeker niet de enige factor die meegenomen zou moeten worden in het beslissingsproces.
Kunststof Kozijnen van de Kunststof Boer
Certificering
Gecertificeerde VakluiWij hebben enkel gemotiveerde en gecertificeerde vaklui in dienst. Kwaliteit boven kwantiteit staat bij ons hoog in het vaandel.
Vakgebieden
Uiteenlopende vakgebiedenDe de Kunststof Boer omvat vaklui uit verschillende delen in de bouwsector, hierdoor kunnen wij u van A tot Z verder helpen met uw project!
Dochterbedrijven
Schilderen, Bouwen,
Glaszetten en meer...Wilt u bij de verbouwing ook isolerend glas? Een nieuwe lik verf? Onze dochterbedrijven regelen dit voor u!
Vragen
Vragen?Wij praten graag over ons werk en willen u graag adviseren over de beste keuzes bij verbouwingen!
deKunststofBoer Medewerkers
Contactgegevens:
de Kunststof Boer
Beneden Oosterdiep 177
9645 LP Veendam
Nederland

Tel: 0598-627139
Fax:0598-491052

info@dekunststofboer.nl

Openingstijden showroom:
Dinsdag t/m Vrijdag
van 13:00 t/m 17:00 uur

"de Kunststof Boer: Uw totaalleverancier van kunststof producten!"